Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Nutidstestet v. 11

1 av 10

Yrket? Vilka yrken utsätts för flest hot enligt fackförbundet Juseks undersökning?

Nästa fråga

2 av 10

Platsen? Ett passagerarplan med 239 personer ombord försvann på 10.000 meters höjd i luftrummet över Vietnam natten mot lördagen. Det var på väg till Peking, men från vilken stad?

Nästa fråga

3 av 10

Sjukdomen? Den nya tv-serien ya programmet Berg & Meltzer i Amerika har startat. Vilken sjukdom drabbades Christine Meltzer av för två år sedan?

Nästa fråga

4 av 10

Skolan? I veckan sprejades en Stockholmsskola ned med nazistiskt klotter. Vilken skola var det?

Nästa fråga

5 av 10

Grenen? Längdskidåkaren Helene Ripa vann guld i de paralympiska spelen i Sotji. Hon tävlade även under sommarspelen i Barcelona – i vilken sport?

Nästa fråga

6 av 10

Tillhörigheten? I presidentvalet i Ukraina kommer Dmytro Jarosj, ledare för ett ultranationalistiskt parti att ställa upp. Vilket parti representerar han?

Nästa fråga

7 av 10

Försvunna? Vilka svenska lärosäten har halkat ur listan över världens hundra mest ansedda universitet?

Nästa fråga

8 av 10

Antalet? Sveriges Radios journalist Nils Horner dödades i Afghanistans huvudstad Kabul i veckan. Hur många journalister och mediearbetare dödades i världen 2013 enligt Reportrar utan gränser?

Nästa fråga

9 av 10

Satsningen? Regeringen satsar 2,3 miljarder per år på skolan. Pengarna ska delvis gå till färre elever i varje klass. Till vilken årskull riktar sig satsningen?

Nästa fråga

10 av 10

Låten? Sandra Nielsen vann Melodifestivalen. Vilket bidrag sa Carl Bildt att han hade velat sjunga om han fått vara med?

Du har svarat på 0 av 10 frågor