Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Nutidstestet v. 12

S-plan mot oskäliga välfärdsvinster, folkomröstning på Krim och Kent-festival – har du hängt med i vad som hänt under veckan?

DN Text

1 av 10

Orsaken? Det krävs polistillstånd för att ha de så kallade "Big bags" – säckar för byggskräp – stående på gatan. Men få ansöker om det, och över tusen säckar anmäldes förra året. Varför ansöker inte folk om tillstånd, enlig polisen?

Nästa fråga

2 av 10

Strejkorsak? LO-facket Byggnads varslar om strejk. Vad gäller saken?

Nästa fråga

3 av 10

Riskfaktorerna? Unga mäns brottslighet minskar kraftigt, visar en studie som publicerats i veckan. Men vilka (i fallande ordning) är de tre största riskfaktorerna för brottslighet?

Nästa fråga

4 av 10

Numret? I veckan blev det klart att Viktor Prodell ska lånas ut från belgiska KV Mechelen, och istället spela i Elfsborg den här säsongen. Han kommer att spela i Stefan Ishizakis gamla nummer, vilket?

Nästa fråga

5 av 10

Platserna? Rockbandet Kent arrangerar en egen festival – Kentfest. Var kommer festivalen att hållas i sommar?

Nästa fråga

6 av 10

S-planen? I veckan presenterade Carin Jämtin Socialdemokraternas plan för att stoppa oskäliga vinstuttag inom vård, skola och omsorg. Enligt förslaget ska kommuner kunna dra in pengar – när?

Nästa fråga

7 av 10

Fartyget? Ett norskt fartyg deltog på torsdagen i sökandet efter försvunna flygplanet flight MH37 i havet utanför Australien. Vad heter fartyget?

Nästa fråga

8 av 10

Artisten? Artisten visade långfingret när hon uppträdde under Super Bowls halvtidsshow 2012 och krävs nu på 106 miljoner kronor av den amerikanska fotbollsligan AFL. Vem är artisten?

Nästa fråga

9 av 10

Röstningen? I söndags folkomröstade befolkningen på Krim i Ukraina. Om vad?

Nästa fråga

10 av 10

Rasen? Världens hittills dyraste valp såldes i veckan för 12 miljoner kronor. Vad var det för ras?

Du har svarat på 0 av 10 frågor