Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Nutidstestet v. 13

Muthärvan kring Telia Sonera, Alma-prisutdelning och president Obama på besök hos en religiös ledare – har du hängt med i vad som hänt under veckan?

DN Text

1 av 10

Ex-ministern? Vad heter den tidigare fängslade och sjukliga expremiärminister, som nu sagt sig vilja ställa upp i presidentvalet i Ukraina i maj?

Nästa fråga

2 av 10

Komikern? I veckan blev det klart vilka som ska delta i årets upplaga av ”Stjärnorna på slottet”. Stjärnorna är skådespelarna Helena Bergström, Rikard Wolff, Harriet Andersson, Örjan Ramberg och en komiker – vem?

Nästa fråga

3 av 10

Placeringen? Charlotte Kalla avslutade sin skidsäsong i lördags genom att åka 30 kilometer klassiskt. Hur gick det?

Nästa fråga

4 av 10

Religiösa ledaren? Vilken religiös ledare träffade Barack Obama för första gången i veckan?

Nästa fråga

5 av 10

Landet? Gulnara Karimova, som är misstänkt för att ha tagit emot mutor av Telia Sonera, befinner sig i husarrest och blir utsatt för psykisk och fysisk misshandel enligt uppgifter till flera medier i veckan. Vilket land kommer Gulnara Karimova ifrån?

Nästa fråga

6 av 10

Prissumman? I veckan tilldelades Barbro Lindgren, som första svenska författare, litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne, Alma. Hur stor är prissumman?

Nästa fråga

7 av 10

Landskapet? Statistiska centralbyrån presenterade 2013 års förväntade medellivslängd vid födelsen. För första gången noterar svenska män en medellivslängd över 80 år, men det varierar i landet. Var blir svenska män och kvinnor äldst?

Nästa fråga

8 av 10

Sajten? En främlingsfientlig sajt ansökte om utgivningsbevis hos Myndigheten för radio och tv. Vad heter sajten?

Nästa fråga

9 av 10

Rikaste kvinnan? Världen får allt fler kvinnliga dollarmiljardärer, enligt en analys av det brittiska företaget Wealthinsight. Världens rikaste kvinna har en förmögenhet på cirka 235 miljarder kronor och heter Christy Walton. Vem är hon?

Nästa fråga

10 av 10

Bilden? Tv-kocken Niklas Ekstedt delade i veckan en bild på Instagram om matfusk som spreds i sociala medier. Vad fanns på bilden?

Du har svarat på 0 av 10 frågor