Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Nutidstestet v. 18

Åsa Domeij öppnade för comeback, Tyresö FF till CL-final och skådespelaren Bob Hoskins avled. Det är lite av vad som har hänt i veckan – har du hängt med?

DN Text

1 av 10

Ministerposten? Den förra MP-toppen Åsa Domeij håller dörren öppen för en politisk comeback. Vilken ministerpost vill hon ha?

Nästa fråga

2 av 10

Originaltiteln? Brittiska skådespelaren Bob Hoskins dog 71 år gammal. En av hans många minnesvärda rollprestationer var Lou Landsky i ”Kärleksfeber” (1990). Vad är filmens originaltitel?

Nästa fråga

3 av 10

Bolåneinstitutet? S vill ta tre miljarder kronor från statliga bolag till bostadsbyggande. Ett bolåneinstitut ska fördela pengarna. Vilket är bolåneinstitutet?

Nästa fråga

4 av 10

Artisten? En svensk artist har lanserat thefaxproject.se där en lätt kan faxa sina krav på förändring till Obama, Merkel, Putin och hundra­tals andra globala makthavare. Vem är artisten?

Nästa fråga

5 av 10

Sterlings lag? Basketlagsägaren Donald Sterling uttryckte sig rasistiskt och fick maxstraff, livstids avstängning och 2,5 miljoner dollar i böter. Vilket lag äger han?

Nästa fråga

6 av 10

Holmlunds kommun? Kommunalrådet Lennart Holmlund (S) skrev ett kritiserat blogginlägg om tiggare. Partikamrater bojkottade honom och han stoppades från att hålla sitt förstamajtal. Var är han kommunalråd?

Nästa fråga

7 av 10

Antalet utvisade? Under Barack Obamas presidentskap har rekordmånga papperslösa personer utvisats från USA. Ungefär hur många?

Nästa fråga

8 av 10

Tyresö FF möter? Tyresö FF är klara för Champions League-final i Lissabon den 22 maj. Vilket lag möter de?

Nästa fråga

9 av 10

Staden? Förbundskansler Angela Merkel vädjade till president Vladimir Putin att säkra frigivningen av åtta tillfångatagna OSSE-observatörer i Ukraina. Var hålls de gisslan?

Nästa fråga

10 av 10

Budet? Amerikanska läkemedelsjätten Pfizer planerar att höja sitt bud på brittisk-svenska Astra Zeneca till över 683 miljarder kronor. Hur stort var det tidigare budet, som avvisades av Astra Zeneca?

Du har svarat på 0 av 10 frågor