Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Nutidstestet v.19

Sanna Nielsen tävlar i Eurovision, hushållens skulder väcker oro och Dalai lama på statsbesök. Det är lite av vad som har hänt under veckan – har du hängt med?

DN Text

1 av 10

Händelsen? Det franska fotbollslaget Clermont har gjort en historisk värvning. Vad har Ligue 2-klubben gjort?

Nästa fråga

2 av 10

Syftet? Projektet ”Stockholmsfaddrar” pågår sedan i januari i Stockholm. Vad syftar det till?

Nästa fråga

3 av 10

Landet? I vilket land vägrade regeringen att träffa Tibets andlige ledare Dalai lama under hans besök?

Nästa fråga

4 av 10

Storleken? Det är snart dags för för många, framförallt unga, att sommarjobba. En grej som är bra att ha koll på när man jobbar tillfälligt är semesterersättningen. Hur stor är den?

Nästa fråga

5 av 10

Polarprisvinnare 2013? Operaregissören Peter Sellars och rocklegendaren Chuck Berry tilldelas Polarpriset 2014 – men vilka fick priset i fjol?

Nästa fråga

6 av 10

Antalet? I veckan visade en granskning av DN att statsråden i regeringen nästan aldrig sjukskriver sig. Statsminister Fredrik Reinfeldt har haft 38 ministrar i sina regeringar sedan 2006 – hur många av dem har sjukanmält sig under den tiden?

Nästa fråga

7 av 10

Namnet? Feministiskt initiativ (FI) går framåt visar valundersökningar. Vad heter partiets kandidat som står överst på listan till EU-parlamentet och som också är romsk människorättsaktivist?

Nästa fråga

8 av 10

Skulderna? De svenska hushållen är mer skuldsatta än vad man tidigare har trott, visar ny rapport. Hur stora skulder har ett genomsnittligt hushåll i storstäderna?

Nästa fråga

9 av 10

Bidrag i finalen? I tisdags gick Sanna Nielsen till final i Eurovision song contest i Köpenhamn. Hur många bidrag tävlar i finalen?

Nästa fråga

10 av 10

Sjukdomen? Vilken sjukdom är åter på frammarsch efter att ha varit nästan helt utrotad, enligt WHO?

Du har svarat på 0 av 10 frågor