Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Nutidstestet v.21

Annorlunda bostadsannons, ny tränare för Manchester United och statskupp i Thailand. Det är lite av vad som har hänt under veckan – har du hängt med?

DN Text

1 av 10

Annonsen? En annons på sajten Hemnet fick under veckan stor uppmärksamhet. Den fick fler klick än exempelvis Zlatans bostad fick när den låg ute på Hemnet? Vad gjorde annonsen så intressant?

Nästa fråga

2 av 10

Myndigheten? Sifo presenterade resultatet från en undersökning om vad svenskarna anser om olika myndigheter. Vilken myndighet har svenskarna minst förtroende för?

Nästa fråga

3 av 10

Donationen? Den svenska festfixaren Micael Bindefeld donerar sin förmögenhet. Till vad?

Nästa fråga

4 av 10

Antalet grisar? Fyra danskar har dött efter att ha smittats av den resistenta bakterien MRSA, som ökar bland grisar som föds upp med mycket antibiotika. Hur många av de danska grisarna bär på MRSA?

Nästa fråga

5 av 10

Tränaren? Det engelska fotbollslaget Manchester United fick i veckan en ny tränare som tillträder efter fotbolls-vm. Vem blev det?

Nästa fråga

6 av 10

Antalet studentbostäder? För fyra år sedan lovade finansborgarrådet Sten Nordin (M) att 4100 studentbostäder ska byggas i Stockholm. Hur många har hittills byggts?

Nästa fråga

7 av 10

Året? Den thailändska armén genomförde landets tolfte fullbordade statskupp sedan landet blev en konstitutionell monarki. Vilket år var det?

Nästa fråga

8 av 10

Politiska gruppen? Sju personer dömdes i veckan för vapenbrott, olaga hot och grova misshandlar som skedde vid en demonstration förra året. Vilken politisk grupp hörde de dömda till?

Nästa fråga

9 av 10

Året? DN avslöjade att Eirik Stubø blir ny teaterchef på Dramaten. Han arbetar för närvarande som teaterchef på Kulturhuset Stadsteatern. När började han där?

Nästa fråga

10 av 10

Invändningarna? En het debatt om danskt griskött har blossat upp i veckan. Vad har kritikerna för invändningar mot danskt griskött?

Du har svarat på 0 av 10 frågor