Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Nutidstestet v.24

Minitoppmöte på Harpsund, Håkan Hellström på Ullevi och uteliggare i London. Har du koll på veckan som gått?

DN Text

1 av 10

Staden? I veckan inträffade ytterligare en skolskjutning. I vilken amerikansk stad?

Nästa fråga

2 av 10

Länderna? Människor från 193 länder bor i Stockholm. Vilka två länder är de vanligaste födelseländerna?

Nästa fråga

3 av 10

Antalet åskådare? Håkan Hellström spelade på Ullevi i Göteborg i helgen inför en rekordstor publik. Hur många kom för att lyssna på honom?

Nästa fråga

4 av 10

Gästen? Statsminister Fredrik Reinfeldt höll minitoppmötet på Harpsund för Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Storbritanniens premiärminister David Cameron. Men vem var den tredje gästen?

Nästa fråga

5 av 10

Överskottet? Statens överskott blev större än beräknat i maj till följd av företags ökade betalningar av moms och preliminärskatt. Hur stort blev överskottet i kronor?

Nästa fråga

6 av 10

Förbundskaptenen? Fotbolls-VM har inletts i Brasilien. I år deltar inte Sverige, men för 20 år sedan tog svenska landslaget brons i turneringen. Vem var förbundskapten då?

Nästa fråga

7 av 10

Antalet svenskar? Resistenta bakterier blir ett allt större problem i Sverige trots att användandet av antibiotika minskar, visar nya siffror från Folkhälsomyndigheten. Hur många svenskar är smittade?

Nästa fråga

8 av 10

Metoden? Hur försöker man hindra uteliggare från att söka nattlogi utanför bostadshus i London?

Nästa fråga

9 av 10

Gästerna? I tisdags presenterade Petra Marklund programmet för sommarens Allsång på Skansen. Vilka gäster kommer att uppträda på premiären den 24 juni?

Nästa fråga

10 av 10

Omsättningen? Världens största nätvaruhus Amazon fick hård kritik på bokmässan i New York. Anledningen var Amazons metoder för att bestraffa bokförlaget Hachette som tvekat att skriva under ett nytt kontrakt med nätjätten. Hur många miljarder kronor omsätter Amazon årligen?

Du har svarat på 0 av 10 frågor