Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Nutidstestet v.26

Gotlandsbåtar, danska tågförbud och VM-spelare på bettet. Hur bra koll har du på veckan som har gått?

DN Text

1 av 10

Problemet Världshälsoorganisationen (WHO) kallade i veckan till ett krismöte. Vad handlade mötet om?

Nästa fråga

2 av 10

Yrket Arbetsförmedlingen presenterade på torsdagen en rapport som visade vilka yrken det är lättast att få jobb inom. Vilket av följande yrken är bäst att satsa på om man vill slippa arbetslöshet?

Nästa fråga

3 av 10

Förbudet Från och med nästa vecka kan resenärer som bryter mot ett nytt förbud på tågstationer i Danmark polisanmälas. Vad gäller förbudet?

Nästa fråga

4 av 10

Orsaken 40.000 passagerare riskerar att inte kunna ta sig mellan Västervik och Visby den närmsta veckan eftersom ett problem har uppstått med den nya Gotlandsbåten. Vad är problemet?

Nästa fråga

5 av 10

Yrket ”Den fallande detektiven” är årets sommarföljetong i DN Kultur. Den är skriven av 28-årige författaren Christoffer Carlsson, som även har ett annat yrke. Vilket?

Nästa fråga

6 av 10

Summan Uruguays anfallare Luis Suárez bet en motspelare i VM-matchen mot Italien. Ett åttiotal svenskar hade före matchen satsat pengar på att det skulle hända. Hur mycket vann de tillsammans?

Nästa fråga

7 av 10

Titeln Den amerikanska rockstjärnan​ Chrissie Hynde älskar Sverige. Det märks inte minst på hennes första soloalbum. Vad heter det?

Nästa fråga

8 av 10

Personen En 43-årig man bombhotade i förra veckan Moderaternas och Socialdemokraternas partihögkvarter efter att han blivit nekad asyl i Sverige. Vilken partiledare ville han tala med, eftersom han anser att politikern ”säger vad han tycker”?

Nästa fråga

9 av 10

Färgen Ishockeyklubben Kiruna IF har bestämt sig för att byta färg på sina tröjor. Hur ser de nya tröjorna ut?

Nästa fråga

10 av 10

Gästerna Den kinesiske miljonären Chen Guangbiao bjöd i veckan på en festlig och uppmärksammad lunch i New York. Via en annons bjöd han in en särskild grupp. Vilka?

Du har svarat på 0 av 10 frågor