Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Nutidstestet

Nutidstestet v.33

Vad vet du om veckan som gått? I veckans Nutidstest får du testa dina kunskaper om friidrotts-VM, Egypten och glasbruket Orrefors. Bland annat.

DN Text

1 av 10

Tiden? Abeba Aregawi heter vår senaste VM-guldmedaljör i friidrott. Hon vann 1.500 meter i Moskva på torsdagen. Det var Sveriges första VM-guld på hur många år?

Nästa fråga

2 av 10

Titeln? Den militärstödda regeringen i Egypten har en tillförordnad president, men den man som i praktiken leder landet just nu, Abdulfattah al-Sisi, har en annan titel, vilken?

Nästa fråga

3 av 10

Staden? Ibrahim Keita vann presidentvalet i Mali. Vad heter landets huvudstad?

Nästa fråga

4 av 10

Företaget? Revisorsfirman Öhrlings har dömts att betala 890 miljoner kronor i skadestånd med anledning av en mycket omdiskuterad konkurs för femton år sedan. Vilket företag var det som gick i konkurs?

Nästa fråga

5 av 10

Konstnärerna? I veckan inleddes rättegången mot sex rumäneri ”den stora konstkuppen”. Rumänerna åtalas för att ha stulit tavlor från konstmuseet Kunsthal i Rotterdam förra året. Vilka kända konstnärer ligger bakom verken som stals?

Nästa fråga

6 av 10

Öppningen? Orrefors glasbruk lades i veckan ner och tillverkningen upphör, när öppnade det klassiska glasbruket i Småland?

Nästa fråga

7 av 10

Medaljören? Vilken svensk friidrottare har flest VM-guld?

Nästa fråga

8 av 10

Bandet? I söndags lockade ett särskilt band så mycketpublik till Gröna Lund att nöjesparken tvingades stänga grindarna, vilket fick till följd att publik simmade in till djurgården för att få en skymt av spelningen. Vilket var bandet?

Nästa fråga

9 av 10

Tidpunkten? I höst får du större rätt att söka vård i vilket EU-land du vill och få vården betald. När börjar den nya lagen att gälla?

Nästa fråga

10 av 10

Platsen? Kungen och drottningen fick kritik när de poserade i palestinasjalar som de fått i gåvor vid ett stadsbesök som ingår i kungens jubileumsresa för att fira 40 år som statschef. Vilken stad var de i?

Du har svarat på 0 av 10 frågor