Hoppa till innehållet

Nutidstestet v.34

DN Text

1 av 10

Efterträdaren? Etiopiens premiärminister Meles Zenawi har avlidit, vem tar över rollen som premiärminister nu?

Nästa fråga

2 av 10

Fyndet? Marinarkeologiska fynd visar att vikingastaden Birka inte var som man tidigare trott. På vilket sätt har bilden av Birka ändrats?

Nästa fråga

3 av 10

Filmen? Den kände regissören Tony Scott avled i veckan i Los Angeles i USA. Vilken av följande filmer har han inte regisserat?

Nästa fråga

4 av 10

Politikern? En amerikansk republikansk politikers uttalande om att våldtagna kvinnor inte kan bli gravida har blivit en skandal i USA. Vem var det som gjorde grodan?

Nästa fråga

5 av 10

Dagarna? Sommaren har regnat bort, har det känts som. Och nu finns bevis. Antalet dagar med högsommarvärme i Stockholm har varit ovanligt få. Hur många var det?

Nästa fråga

6 av 10

Orten? Sony Mobile varslar 650 personer i Sverige om uppsägning, då företaget flyttar sin utveckling till Japan. Var ligger företagets svenska huvudkontor?

Nästa fråga

7 av 10

Namnet? Många idrottare i Paralympics skadar sig själva för att prestera bättre. Tilltaget, som kan jämföras med dopning, är förbjudet och livsfarligt. Vad kallas det?

Nästa fråga

8 av 10

”Boendet”? På fredag faller domen mot terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik. Oavsett om han döms till vård eller fängelse kommer han att hamna på en viss ort. Vilken?

Nästa fråga

9 av 10

Namnet? Sent på onsdagskvällen nådde en svensk isbrytare fram till Nordpolen. Ommbord finns en dansk-svensk forskningsexpedition som ska undersöka havsbottnen. Vad heter isbrytaren?

Nästa fråga

10 av 10

Tidningen? På onsdagen lades en av de äldsta tv-spelstidningarna i USA ned. Vad heter magasinet, som startades 1988?

Du har svarat på 0 av 10 frågor