Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Nutidstestet v.34

Svenskar som lyckas i utlandet, höstens biofilmer, en skandalomsusad politiker och mycket mer hittar du i veckans Nutidstest.

DN Text

1 av 10

Personen? Den politiskt mest laddade rättegången på flera årtionden i Kina har börjat. En skandalomsusad politiker står åtalad för mutor, korruption och maktmissbruk. Vem är politikern?

Nästa fråga

2 av 10

Namnet? I Storbritannien pågår stora protester mot utvinning av skiffergas. Vad heter den kontroversiella utvinningsmetoden av gasen på engelska?

Nästa fråga

3 av 10

Platsen? Rapporter från Syrien talar om att en attack med giftgas kan ha dödat hundratals personer. I vilken stad ägde attacken rum?

Nästa fråga

4 av 10

Anledningen? Vilket skäl anger Wentworth Miller, känd från tv-serien ”Prison Break”, till att tacka nej till inbjudan från Sankt Petersburgs filmfest

Nästa fråga

5 av 10

Handlingen? Emma Green fick under friidrotts-VM stor uppmärksamhet för sin manifestation till stöd för hbtq-personers rättigheter i världen. Vad var det hon gjorde?

Nästa fråga

6 av 10

Åldern? Yrkesnätverket Linkedin sänker åldersgränsen för när man får använda tjänsten. Hur gammal måste man vara för att registrera sig på Linkedin?

Nästa fråga

7 av 10

Tv-serien? Svenska skådespelaren Rebecca Fergusson är aktuell i huvudrollen som drottning Elizabeth i HBO Nordics ”The white queen”. Hon har tidigare spelat i en svensk såpa. Vilken?

Nästa fråga

8 av 10

Platsen? Regeringen gav klartecken till ett gruvprojekt i nyckelfyndigheten Rönnbäcken vid Umeälven. Det har varit omstritt utifrån frågor som miljö och rennäring. I vilken kommun ligger Rönnbäcken?

Nästa fråga

9 av 10

Författaren? I veckan presenterade Svenska filminstitutethöstens storpremiärer på vita duken. En tydlig trend är film med litterära föregångare. Vilken av följande författare är inte aktuell för biopremiär i höst?

Nästa fråga

10 av 10

Laget? Fotbollslandslagets anfallare Johan Elmander återvänder till Premier League. Vilken klubb ska han spela för nu?

Du har svarat på 0 av 10 frågor