Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Nutidstestet v.51

En ny bok i ”Millenium”-serien, affären om Jas-gripen och statsministerns jultal. Det är lite av vad som hänt i veckan – har du hängt med?

DN Text

1 av 10

Laget? Fredrik Reinfeldt (M) har gett sig in i debatten om planerna på att ändra seriesystemet i ishockeyns SHL. Vilket är statsministerns favoritlag?

Nästa fråga

2 av 10

Handlingen? I Indien blev det ett oväntat utlsag i Högsta domstolen i veckan. Vad fortsätter att vara olagligt i landet och kan straffas med10 års fängelse, enligt en 153 år gammal lag?

Nästa fråga

3 av 10

Namnet? Nelson Mandela jordfästes i veckan i byn som han växte upp i. Vilken var det?

Nästa fråga

4 av 10

Personen? Vem var det som sa ”jag ska försöka chilla mera med mina polare”?

Nästa fråga

5 av 10

Förslaget? I veckan höll statsminister Fredrik Reinfeldt sitt jultal. Vilket nytt förslag presenterade han?

Nästa fråga

6 av 10

Kändisen? I veckan släppte Google Sverige sina listor över vad svenskarna hade googlat mest under 2013. En av de sökningar som ökade mest var "Varför taco Anders?". Sökningen syftar troligen på en känd Anders som älskar taco. Men vilken Anders?

Nästa fråga

7 av 10

Tidsperioden? Brasilien beslutade i veckan att köpa Saabs stridsflygplan Jas Gripen. Affären ska vara värd cirka 31 miljarder kronor och inbegriper 36 flygplan. Hur länge har Brasilen förhandlat med Saab om affären?

Nästa fråga

8 av 10

Boken? David Lagerkrantz skriver den fjärde romanen i Stieg Larssons Millenniumserie. Vilken bok har han inte skrivit?

Nästa fråga

9 av 10

Låten? Timbuktu och Staxxs kontroversiella låt får numera inte spelas okommenterad i SR. Vad heter den?

Nästa fråga

10 av 10

Ämnet? I veckan har det stormat kring en utbildningsinstitution i Stockholm. Eleverna menar att utbildning är så dålig att de överväger att hoppa av. Vad läser de?

Du har svarat på 0 av 10 frågor