Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Nutidstestet vecka 16

Påsken är högsäsong för ägg och slutspelsskägg, vilket till viss del präglar Nutidstestet vecka 16. Fler test finns här.

1 av 10

Frankrike. En storbrand har förstört Notre-Dame mitt i Paris. Till vems ära byggdes den världsberömda katedralen åren 1163–1345?

Nästa fråga

2 av 10

Val. En rad länder har hållit eller håller val i april. Vilket av dessa länder gör INTE det?

Nästa fråga

3 av 10

Vetenskap. Den unika bilden på ett svart hål visar enligt forskarna att Albert Einsteins teori från 1915 stämmer. Vad heter teorin?

Nästa fråga

4 av 10

Europa. Annegret Kramp-Karrenbauer kan bli Tysklands nästa förbundskansler. Vad säger hon till DN:s korrespondent?

Nästa fråga

5 av 10

Världen. Wikileaksgrundaren Julian Assange greps av brittisk polis efter sju år på Ecuadors ambassad i London. Från vilket land kommer Assange?

Nästa fråga

6 av 10

Jobb. Melvin Samsom, kritiserad före detta sjukhusdirektör på Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm, har fått nytt jobb. Som vad?

Nästa fråga

7 av 10

Film. Skådespelargiganten Bibi Andersson har gått bort. I vilken Bergmanfilm från 1966 spelar hon sjuksystern Alma som vakar över en tigande Liv Ullmann?

Nästa fråga

8 av 10

Ägg. I vilket EU-land äter man flest ägg per person och år, enligt organisationen Svenska Ägg?

Nästa fråga

9 av 10

Påsk. Många svenskar firar påsk i London. Vad heter långfredagen på engelska?

Nästa fråga

10 av 10

Sport. Det är slutspel i ishockey – och en rad spelare i flera ligor odlar så kallade slutspelsskägg. Vilket lag uppges ha startat skäggtraditionen i början av 1980-talet?

Du har svarat på 0 av 10 frågor