Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Nutidstestet

Nutidstestet vecka 17

Hur noga har du följt med i veckans nyhetsflöde? Se själv i Nutidstestet!

Rätta artikel

1 av 10

Politik. Det krisande Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Åsa Romson ställer sina platser till förfogande efter hård kritik från partiets medlemmar. Vilket par är favorittippat att ta över?

Nästa fråga

2 av 10

Ekonomi. Arbetsgivare till en samhällsviktig yrkesgrupp lockas med tusentals kronor om de skjuter upp sin semester med en vecka. Vilka?

Nästa fråga

3 av 10

Storbritannien. Britterna utvecklar ett sofistikerat fartyg för polarforskning och utlyste en tävling där allmänheten fick föreslå och rösta på vad det ska heta. Vilket är namnet som vann överlägset, men som forskningsminister Jo Johnson avfärdat som ”korkat”?

Nästa fråga

4 av 10

USA. Donald Trump segrade bland Republikanerna i tisdagens samtliga fem primärval och på demokratiska sidan var Hillary Clinton nästan lika framgångsrik. Vilken var den enda delstaten som Bernie Sanders vann?

Nästa fråga

5 av 10

Kungligt. Stockholm drar på stort när kung Carl XVI Gustaf fyller 70 år med en mängd festligheter under flera dagar. Klockan 12 på Valborg skjuts salut från Skeppsholmen nedanför Slottet. Hur många skott avfyras?

Nästa fråga

6 av 10

Aktivister. En tysk aktivistorganisation intog i veckan Katarinahissen i Stockholm för att protestera mot Vattenfalls brunkolsbrytning. Vad heter organisationen?

Nästa fråga

7 av 10

Stockholm. Det blir en ny djuphamn i Stockholmsregionen. Det står klart sedan Högsta domstolen beslutat att inte pröva frågan. I vilken kommun ska hamnen ligga?

Nästa fråga

8 av 10

Musik. Artisten Beyoncés hemliga projekt som släpptes i veckan visade sig bestå av nya låtar, musikvideor och en kortfilm. Vad heter projektet?

Nästa fråga

9 av 10

Litteratur. Trollkarlen Harry Potter är tillbaka på svenska i höst när en teaterpjäs blir bok. Vad är det svenska namnet på boken?

Nästa fråga

10 av 10

Sport. Charlotte Kalla hoppar av skidlandslagets träningsgrupp. Varför?

Du har svarat på 0 av 10 frågor