Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Nutidstestet

Nutidstestet vecka 18

Hur noga har du följt med i veckans nyhetsflöde? Se själv i Nutidstestet!

Rätta artikel

1 av 10

Kungligt. I helgen firade kungahuset Te Deum. Vad är det?

Nästa fråga

2 av 10

Mer kungligt. Kungen firade sin 70-årsdag på Valborgsmässoafton. Men hur gammal var han när han blev kung?

Nästa fråga

3 av 10

Första maj. Ett nynazistiskt parti anordnade på första maj en demonstration i Borlänge. Vad heter partiet?

Nästa fråga

4 av 10

Utspel. Statsminister Stefan Löfven kallades Bagdad-Bob av en av alliansens partiledare och anklagades för att förneka problemen med att få ut nyanlända på arbetsmarknaden. Vem var partiledaren?

Nästa fråga

5 av 10

USA. "Kanske har han aldrig läst historia eller så har han bara inte förstått den". Så har USA:s tidigare utrikesminister Madeleine Albright sagt om en politikerkollega. Vem?

Nästa fråga

6 av 10

Utrikespolitik. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov intervjuades i DN för en vecka sedan och pekade bland annat ut ett Östersjöland som det mest "aggressiva russofobiska landet". Vilket land avsåg han?

Nästa fråga

7 av 10

Miljöpartiet. Yasri Khan hoppade av som kandidat till Miljöpartiets partistyrelse efter kritik mot att han inte hälsar på kvinnor genom att ta i hand. I vilken organisation är han generalsekreterare?

Nästa fråga

8 av 10

Mer om Miljöpartiet. Åsa Romson försökte i veckan skifta fokus från språkrörsfrågan till sakpolitiken och skrev i en debattartikel i DN att åtta av tio punkter i Miljöpartiets valmanifest om klimatpolitiken är på väg att infrias. Vilka två punkter är långt från att vara genomförda?

Nästa fråga

9 av 10

Kultur. Sångerskan och Södermalmsbon Veronica Maggio, släpper sin femte skiva "Den första är alltid gratis" nu i början av maj. Men i vilken stad är hon uppväxt?

Nästa fråga

10 av 10

Sport. Skandalmatchen i allsvenskan mellan IFK Göteborg och Malmö FF avbröts när ställningen var 0-0. Nu har domen kommit. Vad innebär den?

Du har svarat på 0 av 10 frågor