Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Nutidstestet

Nutidstestet vecka 19

Hur noga har du följt med i veckans nyhetsflöde? Se själv i Nutidstestet!

Rätta artikel

1 av 10

Presidentval. Den hårdföre politikern Rodrigo Duterte vann i veckan presidentvalet i ett asiatiskt land. Vilket?

Nästa fråga

2 av 10

Riksrätt. Brasiliens president Dilma Rousseff ställs inför riksrätt. Vad är det hon anklagas för?

Nästa fråga

3 av 10

Frihetsberövade. Två journalister på SVT:s ”Uppdrag Granskning” greps, och släpptes efter flera dagar av frihetsberövande, i ett afrikanskt land. Vilket?

Nästa fråga

4 av 10

Ministerpost. Miljöpartiets valberedning föreslog i veckan att Gustav Fridolin och Isabella Lövin väljs till språkrör. Vilken ministerpost har Lövin i regeringen?

Nästa fråga

5 av 10

Cellprover. Det har visat sig vara en enskild medarbetares fel att ett flertal cellprover gjorda på uppdrag av ett svenskt landsting analyserades felaktigt. Vilket är landstinget?

Nästa fråga

6 av 10

Flyktingboende. Rykten om ett nytt flyktingboende i det här området i Nacka kommun har lett till en kritikstorm bland invånarna, som hellre vill se Hells Angels som grannar. Vilket är området?

Nästa fråga

7 av 10

Taxi. Taxiförmedlaren Uber lägger i Sverige ned en omstridd tjänst, som domstolar hävdat är svarttaxi. Vilken?

Nästa fråga

8 av 10

Skuldkvotstak. Finansinspektionen (FI) skjuter över beslutet om ett tak för hur stora skulder ett hushåll ska tillåtas ha, till regeringen. Vad heter FI:s generaldirektör?

Nästa fråga

9 av 10

Fotbolls-EM. Sveriges förbundskapten Erik Hamrén har nu tagit ut truppen till sommarens fotbolls-EM. En av Sveriges målvakter spelar vanligtvis i AIK. Vad heter han?

Nästa fråga

10 av 10

Eurovision. Eurovision Song Contest växer. Vilket land är den senaste nykomlingen till musikfesten som ursprungligen startades för att ena ett krigshärjat Europa?

Du har svarat på 0 av 10 frågor