Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Nutidstestet vecka 20

Främmande fåglar och höga hästar dyker upp i veckans Nutidstest tillsammans med brott, bensin, EU och en filmlegendar. Fler test finns här.

1 av 10

Sverige. Det stormar kring Knutby i Uppland igen. Tre personer i den nedlagda Filadelfiaförsamlingen åtalas – för vad?

Nästa fråga

2 av 10

Norge. På fredagen, den 17 maj, firas nationaldagen i Oslo och på andra håll i vårt västra grannland. Vilken stad är Norges näst största?

Nästa fråga

3 av 10

Ekonomi. Över en halv miljon svenskar kräver lägre bensinpriser. Sverige ligger lite över mellanskiktet i Europa – i vilket EU-land är bensinen dyrast just nu?

Nästa fråga

4 av 10

Djur och natur. Den vitstrupiga rallen är en udda fågelart som har varit utdöd men återuppstått. Vad kännetecknar fågeln?

Nästa fråga

5 av 10

Europa. EU-valet närmar sig. EU håller till i Bryssel, men i vilken stad sammanträder hela parlamentet tolv gånger om året när beslut ska fattas?

Nästa fråga

6 av 10

Citatet. ”Man ska inte sätta sig på höga hästar.” Vem sade det?

Nästa fråga

7 av 10

Akademien. Åsa Wikforss tar plats på stol nr 7 i Svenska Akademien som därmed är fulltalig igen med 18 ledamöter. Wikforss är professor – i vad?

Nästa fråga

8 av 10

Jobb. Tusentals jobb försvinner från Arbetsförmedlingen som reformeras i grunden. Vad kallar arbetsmarknadsministern Ylva Johansson (S) den nya organisationen?

Nästa fråga

9 av 10

Film. Skådespelaren och artisten Doris Day har gått bort, 97 år gammal. Varför var hon aktuell våren 2017?

Nästa fråga

10 av 10

Sport. Svensk herrtennis har genomlidit åtta svåra år, men det ser bättre ut på damsidan. Vad heter Sveriges högst rankade spelare?

Du har svarat på 0 av 10 frågor