Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Nutidstestet vecka 32

Störande fåglar, snabba tåg, ryska protester, kvinnliga chefer och svensk rock. Har du hängt med i veckans nyhetsflöde? Fler Nutidstest finns här.

1 av 10

Sverige. Skränande, bajsande fåglar stör stadsbilden i bland annat Uppsala och Västerås. Vilka fåglar?

Nästa fråga

2 av 10

Stad och land. Över 100 svenska kommuner tappar stadigt invånare till storstadsregionerna. I vilken kommun har befolkningen ökat mest de senaste 30 åren?

Nästa fråga

3 av 10

Klimat. Greta Thunberg ska snart segla till USA. På fredagen strejkar hon för klimatet igen, denna gång i Lausanne. Hur många veckor har gått sedan hon inledde sin strejk?

Nästa fråga

4 av 10

Trafik. Tekniken med magnettåg utvecklas. Vilket land har världens snabbaste tåg?

Nästa fråga

5 av 10

Ryssland. Putinregimen har gripit ett par tusen demonstranter i Moskva som krävde – vad?

Nästa fråga

6 av 10

Europa. Italiens huvudstad angriper ”ovårdat beteende” och skärper reglerna för turister. Vad är fortfarande tillåtet att göra i Rom?

Nästa fråga

7 av 10

Världen. Vårdnadstvisten mellan Dubais härskare och hans sjätte hustru ska avgöras i London. Vad heter prinsessan som har flytt med de två barnen?

Nästa fråga

8 av 10

Ekonomi. Företagsledare världen runt rankar kvinnliga chefer högre än manliga i 17 av 19 kategorier, enligt en färsk studie. På vilket av dessa områden rankas männen högst?

Nästa fråga

9 av 10

Musik. Ulf Lundells sommarturné hyllas. ”Förmodligen den bästa rocklåt som skrivits i det här landet”, hävdar DN:s recensent bland annat – om vilken av Lundells låtar?

Nästa fråga

10 av 10

Sport. Hedvig Lindahl, svensk landslagsmålvakt i fotboll, fick en bra start i sin nya klubb. Var spelar hon nu?

Du har svarat på 0 av 10 frågor