Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Nutidstestet vecka 36

Män som tappar mark och några kvinnor i hetluften präglar veckans Nutidstest. Har du hängt med? Fler test finns här.

1 av 10

Sverige. Försvaret rustas för 50 miljarder kronor mer än utlovat fram till år 2025. Hur ska satsningen delvis finansieras?

Nästa fråga

2 av 10

Storbritannien. Boris Johnson och Tories tappar mark. Premiärministerns Brexitkaos ledde till att 21 ledamöter petades ur partiets grupp i underhuset, bland dem Johnsons idols barnbarn Nicholas Soames. Vem är idolen?

Nästa fråga

3 av 10

USA. Donald Trumps personliga sekreterare Madeleine Westerhout har fått sparken. Varför?

Nästa fråga

4 av 10

Asien. Vad kallas veteranerna från Hongkongs förra protestvåg som nu samlar in kläder och hjälmar till de unga demonstranterna?

Nästa fråga

5 av 10

Världen. Klimataktivisten Greta Thunberg hamnar på åttonde plats när brittiska magasinet Prospect utser ”världens 50 främsta tänkare”. Vem toppar listan?

Nästa fråga

6 av 10

Medicin. Zolgensma, en genterapi mot en medfödd muskelsjukdom, är världens dyraste läkemedel. Det ges som engångsbehandling och kostar – hur mycket?

Nästa fråga

7 av 10

Kvinnokraft. Jessica Meir skriver historia om några veckor när hon blir – vad?

Nästa fråga

8 av 10

Väder. Det svenska värmerekordet för september på 29,1 grader i Stehag år 1975 står sig fortfarande. Men i söndags den 1/9 var det 29,0 grader – var någonstans?

Nästa fråga

9 av 10

Kultur. Under artistnamnen ”Säkert!” och ”Hello Saferide” har Annika Norlin skrivit låtar och gett ut musik. Våren 2020 gör hon debut som – vad?

Nästa fråga

10 av 10

Sport. Roger Federer tappar mark. Den 38-årige tenniseleganten förlorade kvartsfinalen i US Open – mot vem?

Du har svarat på 0 av 10 frågor