Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Nutidstestet vecka 44

Novembers första Nutidstest innehåller September, och flera frågor om namn och länder. Har du hängt med? Fler test finns här.

1 av 10

Sverige. Ungefär hur stor del av personbilarna i vårt land drivs av antingen bensin eller diesel?

Nästa fråga

2 av 10

Europa. Det blir nyval i Storbritannien den 12 december, men när kan ett eventuellt Brexitbeslut möjligen väntas?

Nästa fråga

3 av 10

Sydamerika. Peronisterna vann valet i Argentina. Vilket efternamn har den nye presidenten och vicepresidenten gemensamt?

Nästa fråga

4 av 10

Sol och bad. Sommaren är kort i Sverige. Tomas Ledin är en av de kändisar som har investerat i ett omstritt strandprojekt – i vilket land?

Nästa fråga

5 av 10

Trafik. Mats Järlström kan förändra alla världens trafikljus. Den svenske ingenjören har i USA lyckats bevisa att ett av ljusen borde lysa längre – vilket ljus?

Nästa fråga

6 av 10

Vetenskap. Den anatomiskt moderna människan uppstod för cirka 200.000 år sedan. Ny forskning gör gällande att det skedde i – vilket nuvarande land?

Nästa fråga

7 av 10

Världen. Vilket land har tagit befälet och håller i taktpinnen i Syrien just nu, enligt ledande bedömare?

Nästa fråga

8 av 10

Citat. ”Jag är helt ointresserad av vad folk tycker. Man får elefanthud i den här världen.” Vem sade det?

Nästa fråga

9 av 10

Musik. November månad är här, men i tv-programmet ”Så mycket bättre” får vi möta artisten som tidigare kallade sig September. Vilket är hennes riktiga namn?

Nästa fråga

10 av 10

Sport. Vem har enligt nya medieanalyser varit Sveriges mest omskrivna idrottsprofil det senaste året, från 1 oktober 2018 till 30 september 2019?

Du har svarat på 0 av 10 frågor