Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Nutidstestet vecka 45

Mellanårsvalet, Svenska Akademien och Zlatan förstås. Men veckans Nutidstest innehåller även konst, monument och julhandel.

1 av 10

Politik. Ett svenskt politiskt parti är med och styr i 177 kommuner. Vilket parti?

Nästa fråga

2 av 10

USA:s mellanårsval. I Texas lyckades den republikanske senatorn och förre presidentkandidaten Ted Cruz med knapp marginal bli återvald, i konkurrens med ett av demokraternas nya toppnamn. Vem?

Nästa fråga

3 av 10

Julhandel. Handelns utredningsinstitut, HUI, tror på en rekordjulhandel då förhållandena är extra bra i år. På vilken veckodag är det julafton i år?

Nästa fråga

4 av 10

Musik. Den amerikanske jazzmusikern Roy Hargrove avled i förra veckan. Vilket instrument spelade han?

Nästa fråga

5 av 10

Konst. Målningar av en svensk konstnär visas just nu i en stor utställning på Guggenheimmuseet i New York. Vilken konstnär?

Nästa fråga

6 av 10

Böcker. Jan Stocklassa har skrivit en bok byggd på efterforskningar i Millennium-författaren Stieg Larssons arkiv. Vad handlar boken om?

Nästa fråga

7 av 10

Svenska Akademien. I veckan avgick Akademiens ledamot Jayne Svenungsson. I vilket ämne är hon professor?

Nästa fråga

8 av 10

Första världskriget. I helgen reser Stefan Löfven utomlands för att delta i en minnesceremoni 100 år efter vapenvilan i Första världskriget. Till vilken stad reser han?

Nästa fråga

9 av 10

Monument. I Indien invigdes i veckan världens största staty, som föreställer självständighetshjälten Sardar Patel. Hur hög är statyn?

Nästa fråga

10 av 10

Sport. I en DN-intervju öppnar Zlatan Ibrahimovic för en ny karriär efter fotbollen. Vilken?

Du har svarat på 0 av 10 frågor