Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Nutidstestet vecka 49

Från linbana till bragdmedaljör, via Nato, Danmark, jul-tv, terror och Finland. Har du hängt med i nyhetsflödet? Fler Nutidstest finns här.

1 av 10

Göteborg. Det kom nyheter om det planerade bygget av en linbana över Göta älv. Vad gällde det?

Nästa fråga

2 av 10

Världen. Försvarsalliansen Natos framtid debatteras när medlemsstaterna samlas till toppmöte i London för att fira organisationens jubileum. Hur länge har Nato funnits?

Nästa fråga

3 av 10

Danmark. En majoritet i det danska Folketinget är överens om att införa omfattande prishöjningar på en produkt. Vilken?

Nästa fråga

4 av 10

Jul-tv. I en del medier har det rapporterats om en tittarstorm kring den nya julkalendern ”Panik i tomteverkstan” (men det var inte särskilt många som hade klagat). På vad?

Nästa fråga

5 av 10

Storbritannien. Ännu ett terrordåd ägde rum vid London Bridge. Gärningsmannen övermannades av två personer, varav den ena var beväpnad med en narvalsbete. Vilket tillhygge använde den andre?

Nästa fråga

6 av 10

Finland. Statsminister Antti Rinne tvingades avgå i efterdyningarna av – vad?

Nästa fråga

7 av 10

Skolan. När den nya Pisa-mätningen presenterades var OECD:s ansvarige Andreas Schleicher kritisk mot den svenska synen på lärarkåren. Vad tyckte han att lärarna sågs som?

Nästa fråga

8 av 10

Litteratur. I år delades det ut två Nobelpris i litteratur – årets mottagare Peter Handke har blivit omtalad och omdebatterad. Men vad heter den kvinnliga mottagaren av 2018 års pris?

Nästa fråga

9 av 10

Musik. Rapparen ASAP Rocky är tillbaka för konserter i Sverige. Han fick inte tillstånd till en specialkonsert i Stockholm – var?

Nästa fråga

10 av 10

Sport. Orienteraren Tove Alexandersson fick årets bragdguld. I vilken annan sport har hon varit framgångsrik?

Du har svarat på 0 av 10 frågor