Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Nutidstestet vecka 6

Valkampanj, virussjukdom, filmprofiler och kungliga avslöjanden. Har du hängt med i veckans nyhetsflöde?

1 av 10

USA. Presidentvalskampanjen inleddes med den kaotiska omröstningen i Iowa. I vilken delstat hålls nästa primärval den 11 februari?

Nästa fråga

2 av 10

Medicin. Det första fallet av det nya coronaviruset konstaterades i Sverige. I vilken stad behandlades patienten?

Nästa fråga

3 av 10

Film. ”Uncut gems” fick det högsta betyget, 5, av DN:s filmrecensent. Vad heter den hyllade skådespelaren som gör huvudrollen?

Nästa fråga

4 av 10

Kultur. Den finlandssvenske kulturpersonligheten Jörn Donner har gått ur tiden. För vilken svensk institution var Donner chef 1978-82?

Nästa fråga

5 av 10

Show. Den traditionstyngda finalen i amerikansk fotboll, Super Bowl, vanns av Kansas City Chiefs. Mellanakten tilldrog sig nästan samma intresse, vilka berömda sångerskor uppträdde?

Nästa fråga

6 av 10

Sverige. I Malmö gjorde polisen i veckan ett stort tillslag mot de kriminella nätverken. Vad kallas operationen?

Nästa fråga

7 av 10

Kungligt. Belgiens före detta kung Albert II har erkänt att Delphine Boël är hans utomäktenskapliga dotter. Det innebär att hennes farmor var en svensk prinsessa, vem var det?

Nästa fråga

8 av 10

Mello. Thorsten Flinck diskvalificerades från Melodifestivalen, hans bidrag ska i stället sjungas av Jan Johansen. Vad heter låten?

Nästa fråga

9 av 10

Försvaret. En falsk svensk officer har haft en lång rad poster inom Försvarsmakten. I vilken organisation arbetade han när det upptäcktes?

Nästa fråga

10 av 10

Sport. Ett klassiskt svenskt evenemang kommer att kortas ner rejält på grund av den milda vintern. Vilket?

Du har svarat på 0 av 10 frågor