Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-18 14:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/ny-rapport-dalig-kost-ar-farligare-an-rokning/

Hälsa

Dålig kost kan ligga bakom fler dödsfall än rökning

En hälsosammare kost skulle kunna förhindra vart femte fall av för tidig död i världen, enligt en ny rapport. Foto: Henrik Montgomery/TT

En bättre kost skulle kunna förhindra var femte fall av för tidig död världen över och våra matvanor har större påverkan på dödligheten globalt sett än rökning eller högt blodtryck, visar en ny internationell studie.  

Men det är inte det vi äter för mycket av, utan de ämnen vi får i oss i för liten utsträckning, som leder till de största riskerna.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in