Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Nyheter

DN pausar samarbete med frilansare

Dagens Nyheter väljer att ta en paus i samarbetet med en frilansjournalist som medverkar i tidningen. 

Anledningen är anklagelser som riktats mot medarbetaren i samband med den så kallade #metoo-kampanjen. Anklagelserna handlar dock inte om något som rör sexuella trakasserier utan är av annan art.

– Vi har uppmärksammats på delvis nya uppgifter om frilansaren som vi måste utreda närmare. Vi tar allvarligt på saken och behöver undersöka om det finns någon grund för det som påstås eller inte. I väntan på det kommer vi att avvakta vidare medverkan i tidningen, säger Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.