Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-31 02:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/nyheter-hem/sa-jobbar-dn-med-kvalitetsjournalistik/

NYHETER

Så jobbar DN med kvalitetsjournalistik

DN:s nyhetsredaktion arbetar opartiskt – vi tar inte ställning politiskt eller i andra frågor. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat, inte hårdvinklat och präglas av kvalitet och trovärdighet.

DN Text

Det sistnämnda: trovärdighet och kvalitet, är redaktionens främsta ledord. Det vi publicerar ska vara relevant och bygga på säkra källor. Vid våra granskningar och fördjupningar ska fakta vara dubbelkontrollerat och uppgifter vi publicerar ska vara bekräftade från flera håll.

Dagens Nyheter arbetar med originaljournalistik. Vi söker efter egna nyheter och att vara på plats vid stora nyhetshändelser, till exempel genom att vi har Tidningssveriges största nät av utrikeskorrespondenter.

Ofta ligger mycket arbete bakom våra publiceringar. Många artiklar bygger på omfattande research, en rad intervjuer samt åtskilliga källkontroller.

Undersökningar och forskning som vi skriver om ska vila på stabil grund.

Källhänvisningen ska vara tydlig, till exempel när vi citerar andra medier.

Vi undviker att hårdvinkla nyheter och vi tar inte ställning i olika frågor. I stället strävar vi efter att så många sidor som möjligt ska få komma till tals vid en publicering. Är någon utsatt för en granskning ska vederbörande få generöst med utrymme för sina bästa argument.

Har vi gjort fel ska det rättas skyndsamt, på ett tydligt och ärligt sätt.

Vår grundinställning är att berätta så mycket som möjligt om det vi vet, men ibland måste vi av källskydd eller andra skäl vara försiktiga med till exempel namnpubliceringar, eftersom den det berör riskerar att utsättas för publicitetsskada.

Här kan du läsa om de pressetiska reglerna som DN följer.

Hit kan du vända dig om du har synpunkter på DN:s kvalitet eller om du anser att vi begått något misstag:

ratta@dn.se

Här kan du läsa om de särskilda förhållningsregler vi har för publiceringar som gäller undersökningar, vetenskapsartiklar samt vår policy för rättelser och användning av vissa databaser. Detta är levande dokument som vi uppdaterar kontinuerligt – har du synpunkter så hör gärna av dig till ratta@dn.se

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt