Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Nyheter

Stefan Löfven: Sverige har blivit attackerat

00:46. Löfven kommentarer terrordådet.

Sverige har blivit attackerat. Det var de första ord statsminister Stefan Löfven yttrade efter att han kommit ut från en sidoentré till Ängsskolan i Skene vid fyratiden på eftermiddagen.

Han såg samlad, lugn och sammanbiten ut när han gick ut till den stora skara journalister som samlats i anslutning till hans bil.

– Sverige har blivit attackerat. Allt tyder på att det är ett terrordåd. Regeringen är naturligtvis informerad hela tiden. Jag får kontinuerlig information. Regeringen gör allt för att stödja de myndigheter som är igång och arbetar. Nu uppmanar vi allmänheten att vara uppmärksam och lyssna på inte minst polisens information. Enligt säkerhetspolisen har vi minst två omkomna i det här fruktansvärda terrordådet. Nu tänker vi på offren och deras familjer och nära och kära, och de skadade, sade statsminister Stefan Löfven efter ett besök på Ängsskolan i Skene med anledning av den tragiska bussolyckan i slutet på förra veckan.

Utan att svara på några frågor fortsatte Stefan Löfven mot bilen för att därefter fortsätta tillbaka till Stockholm.

Det innebär också att han inte fortsätter till Göteborg och Socialdemokraternas planerade partikongress som tänkt.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.