Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-22 09:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/ostermalm-skiftar-farg/

NYHETER

Östermalm skiftar färg

Bild 1 av 12
Foto: Magnus Hallgren
Bild 2 av 12
Foto: Magnus Hallgren
Bild 3 av 12 Ulf Adelsohn och Lena Adelsohn Liljeroth tar sin morgonpromenad på Djurgården.
Foto: Anette Nantell
Bild 4 av 12 Patrik Engellau har sin arbetsplats på Danderydsgatan.
Foto: Anette Nantell
Bild 5 av 12 Birgitta Södergren med romen Ghita på Östermalmsgatan.
Foto: Anette Nantell
Bild 6 av 12 Patrik Engellau, 71, driver tankesmedjan Den nya välfärden och sajten Det goda samhället, där borgerliga röster kritiserar invandringen. Engellau efterlyser en svensk Churchill som kan elda upp folket till ett gemensamt mål.
Foto: Anette Nantell
Bild 7 av 12
Foto: MAGNUS HALLGREN
Bild 8 av 12 Krister Stehag, 66-årig fastighetsentreprenör med yorkshire-terriern Caesar i knät, är ansvarig för kretsföreningen SD Norrmalm-Östermalm-Gamla stan.
Foto: Anette Nantell
Bild 9 av 12 Jan Guillou: Nu ser jag mönstret över hela Östermalm. Och känner mig lite dum som inte gjort kopplingen tidigare.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 10 av 12 Anne Ramberg, 63, är Advokatsamfundets generalsekreterare och en av Östermalms tydligaste försvarare av asylrätten och mänskliga rättigheter.
Foto: Anette Nantell
Bild 11 av 12 Lars är en hemlös tidigare marknadsstrateg som i flera år levt under bar himmel i Gamla stan. Nu har han fått en tillfällig hemvist på ett vandrarhem. SD Stockholm står för notan.
Foto: Anette Nantell
Bild 12 av 12 Birgitta Södergren, 89, tidigare fransklärare och flygvärdinna, är romernas vän på Östermalm: ”Jag tycker synd om romerna och skäms för att inte vi kan ge dem utbildning i Sverige.”
Foto: Anette Nantell

Sverigedemokraterna stjäl moderata väljare på Östermalm i Stockholm, en av Sveriges mest förmögna och välutbildade stadsdelar. Anhängare betraktar flyktingar som ett hot mot barnens skolor och säkerheten på gatan. Tidigare ledande moderatpolitiker anklagar medier för att mörklägga nyheter om invandring.

DN:s Björn af Kleen och Anette Nantell skildrar nästa fas i Sverigedemokraternas normalisering.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in