Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Politik

Åkesson kommenterar sin sjukskrivning

SD-ledaren kommenterar för första gången sin sjukskrivning i ett inlägg på partitidningen SD-kurirens hemsida. ”Till dess min hälsa är återställd lämnar jag därför över rodret”, skriver Jimmie Åkesson.

Jimmie Åkesson har ett återkommande inlägg varje månad på SD-kurirens hemsida, och i ”Jimmies brev - november” som är daterat på kvällen den 19 november, kommenterar SD-ledaren för första gången sin sjukskrivning.

Åkesson beskriver hur hektisk valrörelsen var, att det varit slitsamt för alla, och att han är stolt över resultatet.

”Men just nu är mina batterier tomma. När ni läser det här är min sjukskrivning inte längre en nyhet. Jag behöver ladda om, och för att göra detta behöver jag också ta paus på riktigt” skriver han.

Åkesson lämnar inga ytterligare besked om hur han mår eller när han kan tänkas komma tillbaka.

”Till dess min hälsa är återställd lämnar jag därför över rodret. Jag gör det med full tillförsikt om att jag kommer återvända till ett parti lika starkt, om inte starkare, än i dag” skriver han.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.