Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Politik

Alla turer kring S-ledaren

Det har varit ett stormigt halvår sedan Håkan Juholt valdes till S-ledare tidigare i år. 25 mars: Håkan Juholt väljs till S-ledare.

26 mars: Håller sitt första stora tal, men tvingas direkt modifiera löftet om att se över pensionssystemet.

28 mars: Dagens Industri avslöjar att hans ”kulbo” Åsa Lindgren dömts för bedrägeri till villkorlig dom och dagsböter 2007. Valberedningen visste inte om det när Juholt föreslogs som S-ledare.

29 mars: Juholt gör sin första svängning i frågan om den svenska Libyeninsatsen.

31 mars: Den föräldralediga bostadspolitiska talesmannen Maryam Yazdanfar sparkas från sin post. I och med att partisekreteraren Ibrahim Baylan redan avgått finns ingen med utomeuropeisk bakgrund kvar i Juholts lag.

20 april: Svänger om fastighetsskatten. Han säger till TV4 att han inte vill ändra skatten utan att regeringen är med på det. I en tidigare DN-intervju sade han sig vilja ändra den.

24 april: Expressen rapporterar om Håkan Juholts samtal med sin särbo i en skybar i Istanbul, där han klagar över drinkpriset och sägs läsa upp interna mejl.

1 maj: Förstamajtalar i Falun, men kommer för sent och missar demonstrationståget.

29 september: Ett mejl från Carina Moberg, S-gruppledare i riksdagen, om skuggbudgeten läcker ut. ”Vi har en budgetmotion som inte håller måttet vare sig till form eller innehåll”, skriver hon. Först efter flera ändringar får Juholt och ekonomisk-politiske talesmannenTommy Waidelich igenom sin budget.

7 oktober: Aftonbladet avslöjar att Juholt fått upp till 90 000 kronor för mycket i bostadsbidrag från riksdagen för lägenheten i Västertorp i södra Stockholm.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.