Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-18 09:23 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/almqvist-backar-fran-uttalandet-sonderslaget-hem/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

Almqvist backar från uttalandet ”sönderslaget hem”

Sverigedemokraternas sparkade ekonomisk-politiske talesman Erik Almqvist backar från påståendet om att hans hem blivit sönderslaget. ”Det kanske var ett dåligt ordval”, säger han till DN.se.

På en presskonferens i onsdags påstod riksdagsledamoten Erik Almqvist att han mådde mycket dåligt före valet 2010. Han förklarade att detta – och att han var kraftigt alkoholpåverkad – var en av orsakerna till att han en junikväll i Stockholm samma år kallade en kvinna för ”hora”, komikern Soran Ismail för ”babbe” (slang för babian) och tillgrep metallrör som tillhygge i samband med ett bråk på Kungsgatan.

Han upprepade flera gånger i onsdags, vid presskonferensen och i flera medier senare under onsdagen, att en av orsakerna till att han mådde så dåligt var att hans "hem blivit sönderslaget”.

Men på fredagen säger Erik Almqvist att någon skadegörelse inte ägt rum inne i hemmet, som då var en lägenhet i Lund.

– Jag insåg det efteråt att det låter som mina ägodelar och så. Det var inte så jag menade. Jag menade huset där jag bodde, ytterdörren och så.

Erik Almqvist säger att han syftade på tre tillfällen då han polisanmält skadegörelse på fastigheten som hans lägenhet ligger i: på trapphusdörren, i trapphuset och på hans ytterdörr.

– Det var kanske ett dåligt ordval, säger Erik Almqvist.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.