Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 21:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/amerikansk-politiker-sverige-i-praktiken-i-strategisk-allians-med-usa/

SVENSK POLITIK

Amerikansk politiker: Sverige i praktiken i ”strategisk allians” med USA

Bild 1 av 4 Försvarsminister Peter Hultqvist hade ett intensivt program i Washington. Bakom honom arbetar pressekreterare Marinette Nyh Rademo.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 2 av 4 Avtalets undertecknande firades med en svensk och en finsk tårta.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 3 av 4 Försvarsministrarna Peter Hultqvist, Jussi Niinistö och James Mattis på väg ut från Pentagon efter att de skrivit på det trilaterala avtalet.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 4 av 4 Det tri-laterala avtalet undertecknat.
Foto: Eva Tedesjö

Washington. Om Sverige skulle hotas av Ryssland så kommer USA att ingripa militärt, trots att vi inte är med i Nato. Orsaken är Sveriges centrala läge i Östersjöområdet. Det förklarade en rad amerikanska företrädare för DN under försvarsminister Peter Hultqvists besök i Washington förra veckan.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.