Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 13:10 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/annie-loof-at-sjalv-for-skattepengar/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

Annie Lööf åt själv för skattepengar

Centerledaren och näringsministern Annie Lööf har också ätit på skattebetalarnas bekostnad. Notan på nästan 22.000 kronor skulle egentligen ha gått till Centerpartiet.

Det är Sveriges Radios Ekoredaktion som skriver att Annie Lööf, som nyligen sparkade chefen för Tillväxtverket för hennes vidlyftiga representation, låtit Näringsdepartementet betala för en avslutningsmiddag i somras.

Middagen ägde rum på en restaurang på Södermalm i Stockholm dit Annie Lööf bjudit in sin politiska stab bestående av ett femtontal personer.

När notan skulle betalas skickades den till departementet istället för till Centerpartiet, skriver Ekot.

Statssekreterare Håkan Ekengren, som själv deltog i middagen, säger till Ekoredaktionen att man missade att upplysa departementet om att notan skulle sickas vidare till Centerpartiet.

Nu kommer partiet att se till att Näringsdepartementet ersätts för sina utlägg.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.