Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

Annie Lööf kallar till krismöte

Nu börjar Annie Lööfs kamp för att lugna stämningen i Centerpartiet. På torsdagseftermiddagen håller Centerpartiets partiledare ett krismöte med kritikerna i partiet.

Centerledaren Annie kom hem i morse till ett parti som gjort uppror mot det idéprogram som presenterades före jul. I går avbröt hon sin semester i Thailand för att reda ut stormen.

– Det finns inget viktigare för mig nu än att vara på plats hemma i Sverige och tydliggöra Centerpartiets idéer och vara med i debatten, sa hon när DN talade med henne i går kväll.

Nu på förmiddagen kallade Annie Lööf via sms ett stort antal ledande centerpartister till ett informationsmöte per telefon klockan 14.00 i dag. I flera delar av landet har förtroendevalda centerpartister hotat att hoppa av om inte idéprogrammet skrivs om. Centerledaren har gjort klart att hon vill punktera diskussionen om månggifte och slopad arvsrätt.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.