Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

Arkelsten: Det är valresultatet som räknas

Moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten tycker inte att man ska dra för stora växlar på Moderaternas stora tapp i en enda opinionsundersökning, utan i stället se till helheten.

– Opinionsundersökningar går upp och ned, och det är valresultatet som räknas. Men det är klart att det är roligare när det går upp naturligtvis, säger hon till TT.

Arkelsten menar att resultatet av väljarundersökningen kan ha påverkats av att den gjordes i samband med att höstbudgeten presenterades.

– Den är genomförd när ganska mycket är oklart inom svensk politik. Vi har fortfarande inte sett Socialdemokraternas budgetmotion, säger hon.

Ytterligare två opinionsmätningar i september, Expressen/Demoskop samt TV4/Novus, indikerar att Moderaterna backar.

– För mig är det väldigt viktigt att vi jobbar långsiktigt. Det är valrörelsen som räknas och vi ligger fortfarande högre, även i den här, än valresultatet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.