Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-01 22:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/balansgangen-peka-finger-at-eliten-eller-stracka-ut-en-hand/

SVENSK POLITIK

Balansgången – peka finger åt eliten eller sträcka ut en hand

Åhörarna strömmar in till Sverigedemokraternas möte i Folkets hus i Gävle. Det är slutpunkten för Åkessons turné och på scenen pratar han i en timme, bland annat om den vänsterliberala elit som han tycker har förstört Sverige.
Foto: Marc Femenia

Sverigedemokraterna har aldrig varit närmare makten efter Moderaternas öppning.

När andra partier lyfter svenska värderingar talar partisekreteraren Richard Jomshof om SD:s rötter – och om etnicitet och biologi: ”Du kan ta vilket folk som helst i världen och se att man ofta tyr sig till människor som ser ut som en själv, rent biologiskt”.

I skuggan av franska presidentvalet håller Jimmie Åkesson i dag sitt vårtal i Stockholm.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.