Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-13 19:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/balansgangen-peka-finger-at-eliten-eller-stracka-ut-en-hand/

Svensk politik

Balansgången – peka finger åt eliten eller sträcka ut en hand

Åhörarna strömmar in till Sverigedemokraternas möte i Folkets hus i Gävle. Det är slutpunkten för Åkessons turné och på scenen pratar han i en timme, bland annat om den vänsterliberala elit som han tycker har förstört Sverige.
Åhörarna strömmar in till Sverigedemokraternas möte i Folkets hus i Gävle. Det är slutpunkten för Åkessons turné och på scenen pratar han i en timme, bland annat om den vänsterliberala elit som han tycker har förstört Sverige. Foto: Marc Femenia

Sverigedemokraterna har aldrig varit närmare makten efter Moderaternas öppning.

När andra partier lyfter svenska värderingar talar partisekreteraren Richard Jomshof om SD:s rötter – och om etnicitet och biologi: ”Du kan ta vilket folk som helst i världen och se att man ofta tyr sig till människor som ser ut som en själv, rent biologiskt”.

I skuggan av franska presidentvalet håller Jimmie Åkesson i dag sitt vårtal i Stockholm.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in