Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

Bildt och Billström KU-anmäls

Miljöpartiets utrikespolitiska talesperson Bodil Ceballos tänker KU-anmäla utrikesminister Carl Bildt och migrationsminister Tobias Billström efter Wikileaks-avslöjandet om att de velat begränsa antalet irakiska flyktingar, uppger TV 4 Nyheterna.

– Vår regering talar brett om mänskliga rättigheter och det här är ett sätt att faktiskt kränka de mänskliga rättigheterna och det är inte deras uppgift, säger Bodil Ceballos till programmet.

Ceballos uppger att skälen som Bildt och Billström har angett för att begränsa antalet irakiska flyktingar inte ska vara avgörande för svenska myndigheter.

– Migrationsverket ska ta ställning utifrån varje människas skyddsbehov, inte utifrån om de är lätta att integrera eller om de kommer från områden där hedersrelaterat våld förekommer, säger Bodil Ceballos.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.