Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

Billström tiger om Wikileaks-läcka

Regeringen har valt att inte kommentera Wikileaks-läckor, säger migrationsminister Tobias Billström och tiger om de påstådda uttalanden om Irakflyktingar. Men regeringskollegor har tidigare pratat om Wikileaks.

Migrationsminister Tobias Billström (M) vägrar att ge kommentarer på uppgifterna om vad han och utrikesminister Carl Bildt sagt vid en träff med USA:s ambassadör för fyra år sedan.

Enligt Svenska Dagbladet har ministrarna vid mötet bland annat sagt att flera hedersrelaterade mord har gjort att svenskarna ställer krav på en hårdare invandringspolitik.

Migrationsministern väljer att lägga locket på och kommenterar inte uppgifterna. I en intervju med SVT:s Rapport ger han samma svar över 15 gånger.

– Den svenska regeringen kommenterar inte på något vis de här så kallade Wikileaks-dokumenten eftersom det handlar om tredjepartsuppgifter. Det har vi ingen möjlighet att kommentera, säger Tobias Billström till Rapport.

Han säger att det har varit regeringens policy att inte kommentera Wikileaks eftersom uppgifterna kommer från en tredje part. Partikollegorna Fredrik Reinfeldt och Carl Bildt har dock tidigare pratat om läckorna.

Utrikesministern har ställt sig kritisk till Wikileaks publicering och sagt att han varit bekymrad över att det blir svårare för stater att ha öppenhjärtiga kontakter sinsemellan. Även statsminister Reinfeldt har uttalat sig om att läckorna väcker frågor om kommunikationen inom diplomatin.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.