Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Politik

Centerledaren ryter till mot sina regeringskolleger

Foto: TT

Centerledaren Annie Lööf går till hård kritik mot sina regeringskolleger Anders Borg (M) och Jan Björklund (FP) för att de vill förbjuda riskkapitalister att driva välfärdsföretag.

I en intervju i dagens Svenska Dagbladet säger Lööf att de båda går i Vänsterpartiets ledband och kallar deras agerande ”populistiskt”.

– Jag tycker att man anpassar sig till Jonas Sjöstedts agenda. Det är helt omöjligt att i lagstiftningen förbjuda vissa ägarformer inom välfärden, säger Lööf till SvD.

Annie Lööf säger att hon istället vill fokusera på kvalitet och strikt tillsyn och frågar sig om man ska förbjuda kommunal verksamhet om en kommunal aktör skulle missköta sig.

Samtidigt säger Lööf i intervjun att hon känner en frustration över vad hon kallar ”oacceptabel misär” inom äldreomsorgen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.