Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Politik

C:s partisekreterare: Vi tar det här på stort allvar

Centerns partisekreterare Michael Arthursson är bekymrad över opinionssiffrorna. ”Vi tar det här på stort allvar”, säger han.

Han tar upp den stormiga debatt kring idéprogrammet som presenterades i december som en orsak till det utsatta läget.

– Den har säkert spelat in till att människor undrar över vad står Centerpartiet egentligen för.

Arthursson pekar också på att partiet haft problem med kombinationen av att regera landet och att utveckla och att föra ut en egen politik.

Vem bär ansvaret för att det är så här nu?

– Partiledningen samlat har ju ansvaret för partiets utveckling. När det gäller idéprogrammet kan väl jag också vara självkritisk och borde bättre ha analyserat riskerna i samband med att programmet släpptes före jul, säger Michael Arthursson.

Han säger att det nu är viktigt att samla partiet till stämman kring ett programförslag som får stor uppslutning.

– Det är viktigt att fokusera på frågor som människor känner igen och förväntar sig att Centerpartiet ska driva, som till exempel mera förslag om hur vi ska klara klimatutmaningen och utvecklingen av hela landet, både landsbygd och städer. Det är klassiska centerfrågor, de behöver vi lägga ännu mera krut på.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.