Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-28 21:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/de-nya-harda-moderaterna/

SVENSK POLITIK

De nya hårda moderaterna

Anna Kinberg Batra, 46. Partiledare. Var tidigare gruppledare och finanspolitisk talesperson i riksdagen och sågs som Fredrik Reinfeldts och Anders Borgs kronprinsessa. Fick en skakig start med decemberöverenskommelsen och uppfattades internt som osäker. Stärkte sin ställning efter partistämman. Gammal liberal som fått ompröva många uppfattningar i flyktingkrisen. Kvar finns en tydlig antipati mot Sverigedemokraterna.
Anna Kinberg Batra, 46. Partiledare. Var tidigare gruppledare och finanspolitisk talesperson i riksdagen och sågs som Fredrik Reinfeldts och Anders Borgs kronprinsessa. Fick en skakig start med decemberöverenskommelsen och uppfattades internt som osäker. Stärkte sin ställning efter partistämman. Gammal liberal som fått ompröva många uppfattningar i flyktingkrisen. Kvar finns en tydlig antipati mot Sverigedemokraterna. Foto: Lotta Härdelin

○ Anna Kinberg Batra kliver ut på Almedalsscenen för att hylla svenska värderingar. Det är en slutgiltig uppgörelse med epoken Fredrik Reinfeldt.

○ De nya hårda moderaterna har behållit företrädarnas arbetsmetoder – men bytt ut politiken.

○ DN:s Ewa Stenberg och Karin Eriksson berättar om hur Anna Kinberg Batra fört partiet åt höger och byggt en maktbas med ”lantisarna”.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in