Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-22 05:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/de-nya-harda-moderaterna/

SVENSK POLITIK

De nya hårda moderaterna

Anna Kinberg Batra, 46. Partiledare. Var tidigare gruppledare och finanspolitisk talesperson i riksdagen och sågs som Fredrik Reinfeldts och Anders Borgs kronprinsessa. Fick en skakig start med decemberöverenskommelsen och uppfattades internt som osäker. Stärkte sin ställning efter partistämman. Gammal liberal som fått ompröva många uppfattningar i flyktingkrisen. Kvar finns en tydlig antipati mot Sverigedemokraterna.
Foto: Lotta Härdelin

○ Anna Kinberg Batra kliver ut på Almedalsscenen för att hylla svenska värderingar. Det är en slutgiltig uppgörelse med epoken Fredrik Reinfeldt.

○ De nya hårda moderaterna har behållit företrädarnas arbetsmetoder – men bytt ut politiken.

○ DN:s Ewa Stenberg och Karin Eriksson berättar om hur Anna Kinberg Batra fört partiet åt höger och byggt en maktbas med ”lantisarna”.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.