Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-06 04:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/digital-sjukvard-vaxer-vi-anvander-nastan-bara-appen/

Svensk politik

Digital sjukvård växer: ”Vi använder nästan bara appen”

”Första gången jag använde en vårdapp var det en riktig wow-känsla”, säger Angelica Ruth, som sitter i köket med sönerna Atle Hilmersson, 11 år, och Casper Hilmersson, 9 år. Från huset i Fellingsbro kan de se vårdcentralen men de går sällan dit längre.
”Första gången jag använde en vårdapp var det en riktig wow-känsla”, säger Angelica Ruth, som sitter i köket med sönerna Atle Hilmersson, 11 år, och Casper Hilmersson, 9 år. Från huset i Fellingsbro kan de se vårdcentralen men de går sällan dit längre. Foto: Carl Bredberg

Medan landstingen loggar in och ut mellan olika system har privata aktörer fått ett rejält försprång. Deras smidiga digitala lösningar har snabbt anammats av patienterna.

– Jag behöver få träffa en läkare när jag kan, inte när de kan, säger Angelica Ruth, som helst använder en app för sina läkarbesök.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in