Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-19 06:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/dn-laser-upp-sajten-for-alla-forstagangsvaljare/

SVENSK POLITIK

DN låser upp sajten för alla förstagångsväljare

Foto: Nicklas Thegerström

Dagens Nyheter erbjuder nu alla mellan 18 och 25 år fri tillgång till DN digitalt fram till 27 maj. Anledningen är att ge enklare tillgång till kvalitetsjournalistik under EU-valrörelsen för alla förstagångsväljare.

Här kan du registrera dig.

– Val är en högtid i en demokrati och för att de ska ske på bästa sätt är det viktigt att hålla sig informerad. Det är extra viktigt att de som röstar för första gången har enkel tillgång till kunskap, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

Det är extra viktigt att de som röstar för första gången har enkel tillgång till kunskap

Målgruppen omfattar över 960.000 personer enligt Statistiska centralbyrån och många har kanske aldrig haft någon kontakt med DN tidigare. En stor del studerar fortfarande och att prenumerera på en tidning är inte nödvändigtvis så högt prioriterat bland andra utgifter man har som ung.

Klicka här för att ta del av erbjudandet

– Vi vet att många unga är samhällsengagerade, de bryr sig om sin omvärld och vill lära sig mer. I opinionsmätningar har vi sett att förtroendet för oss till och med är större bland unga än vad det är bland äldre. Det vill säga att efterfrågan för journalistik finns, men många känner kanske att en prenumeration tär för mycket på ens ekonomi, säger Peter Wolodarski.

För att ta del av erbjudandet behöver användaren registrera ett konto, vilket man gör enkelt på adressen dn.se/ungdom. Kontot stängs sedan automatiskt den 27 maj, efter sista dagen av valet till Europaparlamentet.

Peter Wolodarski betonar att det inte på något sätt handlar om att bjuda in till prenumerationsavtal som sedan är svåra att avbryta.

– Det vi utgår från är förstagångsväljarnas samhällsengagemang inför försommarens EU-val. Journalistik har blivit viktigare än någonsin och meningen med denna kampanj är att allmänt stimulera intresset för digital journalistik, oavsett om det är DN eller någon annan tidning man väljer att läsa.

Här hittar du alla DN:s artiklar om EU-valet 2019.

Läs mer: EU-valet 2019 – allt du behöver veta

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt