Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-25 09:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/dn-laser-upp-sajten-gor-allt-gratis-fram-till-valet/

SVENSK POLITIK

DN lät alla läsa gratis fram till valet

Foto: Anette Nantell

Med tre veckor kvar till riksdagsvalet gjorde DN allt innehåll på dn.se möjligt att läsa gratis. ”Demokratin behöver oberoende journalistik som är tillgänglig för många”, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

Kampanjen är nu avslutad. Här hittar du andra prenumerationserbjudanden.

DN Text

DN erbjöd under sommaren alla mellan 18 och 25 år fri tillgång till DN digitalt fram till riksdagsvalet i september. Med tre veckor kvar till valet gjordes erbjudandet tillgängligt för alla, oavsett ålder. DN:s chefredaktör Peter Wolodarski beskriver valet som demokratins högtidsstund.

– Det är viktigt att hålla sig informerad, inte minst i valtider. Vi vill att alla ska kunna ta del av vår journalistik, säger han.

DN har gjort flera redaktionella satsningar kopplade till valet. Under vinjetten ”Fakta i frågan” har till exempel DN:s reporter Kristoffer Örstadius granskat ett 30-tal viktiga frågor om samhällsutvecklingen.

Dagens Nyheter har i dag närmare 140.000 digitala prenumeranter. Tack vare den kraftiga tillväxten har DN kunnat förstärka sin närvaro i hela Sverige och det senaste året har tidningen anställt över 20 journalister.

Ämnen i artikeln

Val 2018
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt