Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-06 07:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/dn-laser-upp-sajten-gor-allt-gratis-fram-till-valet/

Svensk politik

DN lät alla läsa gratis fram till valet

Foto: Anette Nantell

Med tre veckor kvar till riksdagsvalet gjorde DN allt innehåll på dn.se möjligt att läsa gratis. ”Demokratin behöver oberoende journalistik som är tillgänglig för många”, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

Kampanjen är nu avslutad. Här hittar du andra prenumerationserbjudanden.

DN Text
Val 2018

DN erbjöd under sommaren alla mellan 18 och 25 år fri tillgång till DN digitalt fram till riksdagsvalet i september. Med tre veckor kvar till valet gjordes erbjudandet tillgängligt för alla, oavsett ålder. DN:s chefredaktör Peter Wolodarski beskriver valet som demokratins högtidsstund.

– Det är viktigt att hålla sig informerad, inte minst i valtider. Vi vill att alla ska kunna ta del av vår journalistik, säger han.

DN har gjort flera redaktionella satsningar kopplade till valet. Under vinjetten ”Fakta i frågan” har till exempel DN:s reporter Kristoffer Örstadius granskat ett 30-tal viktiga frågor om samhällsutvecklingen.

Dagens Nyheter har i dag närmare 140.000 digitala prenumeranter. Tack vare den kraftiga tillväxten har DN kunnat förstärka sin närvaro i hela Sverige och det senaste året har tidningen anställt över 20 journalister.