Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

Doldis vill bli språkrör

Flera kvinnor har sagt sig vilja bli språkrör, men än är det bara en man som kandiderar till posten. Nu ger sig dock en doldis in i ledarkampen.

Joakim Pihlstrand-Trulp var språkrör för Grön Ungdom i Stockholm mellan 2002-2005. Han var också språkrör för Gröna Studenter mellan 2003-2005.

– Sedan dess har jag inte haft några politiska uppdrag utan bland annat studerat till lärare, säger han.

Varför vill du bli partiets nya språkrör?

– Jag tycker det är demokratiskt problem om det bara finns ett alternativ. Jag betraktar mig som en grön människa och idealist och det är något som saknas i dagens politik, säger Joakim Pihlstrand-Trulp.

Pihlstrand-Trulp vill att Miljöpartiet ska driva frågor om konsumtion och tillväxt, ämnen som vissa i partiet anser att man prioriterat lägre under de senaste åren.

– Jag tycker partiet har misslyckats med att kommunicera vilka frågor som är viktiga. Vi kan inte konsumera oss ur krisen, men i dag är många rädda för att säga det. Gör inte vi det, riskerar vi att bli ett parti som alla andra, säger Joakim Pihlstrand-Trulp.

Är du mot tillväxt?

– Jag är tillväxtkritiker och det går inte att säga att all tillväxt är bra. En procent tillväxt i dag är en helt annan sak än en procent tillväxt för hundra år sedan, säger Joakim Pihlstrand-Trulp, som också vill väcka en debatt om medborgarlön eller basinkomst.

– Det är en bra tanke även om det låter märkligt för utomstående att man ska få bidrag för att inte göra något. Men det är ett bidrag som skulle ersätta alla andra bidrag och ge en grundtrygghet säger Joakim Pihlstrand-Trulp.

I dag har Joakim Pihlstrand-Trulp inga politiska uppdrag inom Miljöpartiet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.