Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-13 06:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/drivande-kraft-bakom-omskarelsebeslut-lamnar-cuf/

Politik

Drivande kraft bakom omskärelsebeslut lämnar CUF

Styrelseledamoten i Centerns ungdomsförbund Dana Pourkomeylian avgår ”efter meningsskiljaktigheter” och lämnar förbundet, meddelar hon på fredagen på Twitter. Enligt CUF har beslutet inte med politiska frågor att göra.

”Efter en tids interna meningsskiljaktigheter väljer jag att lämna CUF. Jag har alltid agerat med förbundets bästa för ögonen, vilket också är grunden för beslutet”.

Det skriver styrelseledamoten i Centerns ungdomsförbund (CUF) Dana Pourkomeylian i ett inlägg på Twitter.

https://twitter.com/Pourkomeylian/status/1187601587822387201?s=20

Pourkomeylian var drivande bakom det kontroversiella förslaget att verka för att förbjuda manlig omskärelse, som klubbades på den senaste Centerstämman men som partiets ledning sedan valde att ta avstånd ifrån.

Enligt CUF:s ledning handlar dock Pourkomeliyans beslut inte om vare sig C-ledningens avståndstagande eller någon annan politisk fråga utan om interna frågor.

”Det har förekommit inkorrekta påståenden om att det här skulle grundas på politiska skäl. CUF står självklart bakom Dana i diskussionen om omskärelse och därför har det inte funnits några meningsskiljaktigheter kring detta”, skriver CUF-ledningen i ett uttalande.

Pourkomeylian själv var vid lunchtid på fredagen inte tillgänglig för en intervju, enligt CUF:s pressekreterare.