Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-23 05:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/efter-petningen-cecilia-wikstrom-l-lamnar-politiken/

Politik

Efter petningen – Cecilia Wikström (L) lämnar politiken

Cecilia Wikström har varit EU-parlamentariker sedan 2009. Foto: Beatrice Lundborg

Europaparlamentarikern Cecilia Wikström (L) lämnar politik, säger hon till Metro. Beskedet kommer efter att Wikström petats från Liberalernas lista till EU-parlamentet. 

Rätta artikel

– För min egen del går vägen vidare. Nu lämnar jag politiken och ska sikta på att göra någonting helt annat, säger Cecilia Wikstöm till Metro.

Cecilia Wikström har varit EU-parlamentari sedan 2009 och sitter ordförande i Europaparlamentets utskott för framställningar. Hon är också ordförande för Utskottsordförandekonferensen, som enligt nyhetssajten Politico är parlamentets näst viktigaste post.

Till Metro säger Cecilia Wikström att hon ännu inte har några planer på vad hon kommer att göra efter att hon lämnat politiken. Hon säger också att hon inte kommer att lämna Liberalerna.

– Mitt mandat upphör i och med mandatperioden och sedan är min framtid ganska oviss och jag tycker att det ska bli ganska underbart att bygga en ny framtid, säger Wikström till DN .

Cecilia Wikström petades som toppnamn på Liberalernas lista till EU-parlamentet efter att hon vägrat att avsäga sig sina styrelseposter i Beijer Alma och Elekta. Uppdragen uppskattas ge Wikström mellan 700.000 och 1.800.000 kronor årligen utöver arvodet som hon uppbär som EU-parlamentariker.