Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-24 12:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/ewa-stenberg-darfor-har-partierna-sa-svart-att-enas-om-ny-skattereform/

Svensk politik

Ewa Stenberg: Därför har partierna så svårt att enas om ny skattereform

Det var då. Finansminister Kjell-Olof Feldt (S) och statsminister Ingvar Carlsson (S) tillkännager att ”århundradets skattereform” är i hamn efter att ha gjort upp med Folkpartiet 1989.
Det var då. Finansminister Kjell-Olof Feldt (S) och statsminister Ingvar Carlsson (S) tillkännager att ”århundradets skattereform” är i hamn efter att ha gjort upp med Folkpartiet 1989. Foto: Lars Sjögren

Regeringspartierna, Centern och Liberalerna vill genomföra en stor skattereform. Men kraven är så motstridiga att den blir svår att förverkliga.

En reform som ökar de ekonomiska klyftorna ännu mer får S svårt att försvara. En reform som inte sänker skattetrycket klarar inte C och L.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in