Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-16 19:13 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/fakta-centerns-ideprogram/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

Fakta: Centerns idéprogram

Centerns idéprogram beskriver partiets principiella ståndpunkter och tankar inför framtiden. Till skillnad från partiprogrammet som är inriktat på konkreta politiska lösningar.

Idéprogrammet "En hållbar framtid" presenterades den 18 december. Där slås det fast att Centern är ett liberalt decentralistiskt parti.

Läs mer: C-distrikt lanserar eget idéprogram

De mest kontroversiella punkterna är helt fri invandring, möjlighet till månggifte, avskaffande av skolplikten och den lagstadgade arvsrätten, samt federalism.

Centerns partistyrelse fattar beslut om programmet i mitten av februari och medlemsorganisationerna och enskilda medlemmar kan komma med synpunkter fram till den 5 februari. På den extra stämman den 22-24 mars fattas beslut om programmets slutliga utformning.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.