Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

Finansministerkandidaterna rök ihop om Las

Magdalena Andersson, (S), och Elisabeth Svantesson (M) rök ihop om kvinnors utsatthet kopplat till anställningsvillkor. 

Finansministern anklagade sin motståndare för att vilja försvaga arbetsrätten och därmed öka risken för övergrepp.

– Det kan hända att regeringen kommer att säga det i varje mening fram till valdagen. Det är fortfarande inte sant, svarade Svantesson vars parti vill reformera Las. 

Regeringen lägger 100 miljoner kronor i vårändringsbudgeten med anledning av höstens metoo-debatt. De extra pengarna ska gå till informations- och utbildningsinsatser inom rättsväsende, skola, socialtjänst och på arbetsmarknaden. Magdalena Andersson kopplade under måndagens budgetdebatt i riksdagen ihop utsattheten med osäkra anställningsvillkor. 

– Det är närmast förbluffande att det höjs röster i debatten för en urholkad arbetsrätt. Har man inte förstått någonting av de vittnesmål som lämnas av kvinnor över hela den svenska arbetsmarknaden, bransch efter bransch? Hur tänker man sig att en ung kvinna ska våga stå upp mot den manliga chefen om en protest leder till att hon blir av med jobbet? frågade finansministern.

Andersson syftade på Moderaternas svängning i frågan om Las och turordningsreglerna, ett beslut som klubbades på partiets stämma i höstas och som nyligen förtydligades av Svantesson i en intervju med Dagens Industri.

– Det finns redan i dag stöd för att modernisera Las och turordningsreglerna, sedan har vi lite olika ingångar i den frågan, men alla fyra allianspartierna ser behov av det, sa Svantesson till Di i februari.  

Syftet är att införa en ny modell som går mer på kompetens och mindre på anställningstid men exakt hur förslaget ska se ut är inte klart.

Moderaternas besked går mot både tidigare M-ledaren Fredrik Reinfeldts och dåvarande finansminister Anders Borgs politik och har mött stark kritik från LO, TCO, Saco och Socialdemokraterna.  

Under budgetdebatten plockade Magdalena Andersson upp kritiken ännu en gång. 

– Varför vill Moderaterna försämra arbetsrätten och därmed försämra unga kvinnors möjligheter att stå upp mot sina manliga chefer och arbetskamrater?  

Svantesson å sin sida kritiserade regeringen för att inte ha satsat tillräckligt på rättsväsendet och därmed inte tagit kvinnors utsatthet på allvar. 

– En hel generation unga kvinnor har under den här regeringens period börjat se sig över axeln, rädda för det öppna sexuella våldet på gator, på konserter och på skolor. 

Moderaternas finansministerkandidat anklagade S-ministern för att blanda ihop korten.

 – Moderaterna vill inte försämra anställningstryggheten, inte urholka arbetsrätten. Det kan hända att regeringen kommer att säga det i varje mening fram till valdagen. Det är fortfarande inte sant. 

Men enligt Carin Ulander-Wänman, docent vid juridiska institutionen vid Umeå universitet, har Arbetsdomstolens tolkning av Las förändrats i riktning mot Moderaternas förslag de senaste åren. Anställningstid har fått mindre betydelse som trygghetsfaktor, enligt hennes forskning. Hon har studerat samtliga domar sedan lagen trädde i kraft 1974 – totalt 90 domar –  där kvalifikationer under arbetsbrist varit en tvistefråga i ärendet.

– Det jag har sett i min forskning är att kvalifikationskraven har höjts. När det varit tvister om arbetstagaren har uppfyllt kvalifikationerna så börjar Arbetsdomstolen med att pröva om arbetsgivarens krav är rimliga eller befogade. I princip har man alltid bedömt att arbetsgivarens kvalifikationskrav är befogade. Det gör att anställningstid som trygghetsfaktor fått mindre betydelse som kompetens, säger hon. 

Petra Herzfeld Olsson, universitetslektor i arbetsrätt och docent i civilrätt vid Stockholms universitet, drar slutsatsen att bedömningarna blir mer komplicerade när det handlar om kompetens. 

– Så som reglerna är utformade i dag, om de tillämpas strikt, innebär det att den som varit anställd längst har en tryggare position. Tid är strikt och lätt att räkna på medan kompetens är en bedömningsfråga. Det behöver för den sakens skull inte vara en försvagning men det är inte lika förutsägbart för den enskilde. Men om det är en omorganisation av verksamheten måste man redan i dag göra en bedömning av kompetensen. 

 

 

 

Fakta.Las

Las anger bland annat vad som är saklig grund för uppsägning, till exempel arbetsbrist utifrån arbetsgivarens ekonomiska bedömning. En eventuell uppsägning ska ske enligt turordningsreglerna som avgörs av anställningstiden förutsatt att den anställde har rätt kvalifikationer. 

Arbetsgivare med färre än 11 anställda får undanta två personer från turordningen om de anses särskilt betydelsefulla. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.